Wordt lid van de groep slachtoffer ouder

Bij de geboorte van uw kind, uw eigen vlees en bloed ging een grote wens in vervulling. Je geluk was compleet en niets kon dit nu nog in de weg staan.

Tot het moment dat je als ouder de wegen scheidt, als vader en moeder elk een andere weg opgaat en het kind in een tweestrijd belandt tussen vader en moeder. Wat ooit één geheel was, drijft dan vaak heel ver uit elkaar. De kloof wordt groter en groter en goede bedoelingen met jullie kind raken snel ondersneeuwt. Het kind wordt tegen beter weten in misbruikt in deze strijd.

Sommige ouders gaan daar heel ver in. Streven naar de verstoting van de andere ouder om zo in grote glorie de overwinning van "de meest geliefde ouder" te behalen. Het tegendeel is waar. Het kind kiest hooguit in loyaliteit voor één bepaalde ouder. Dan nog meestal voor de ouder die hij/zij het zwakste ervaart.Ontwricht leeft het kind verder, met een verbannen en verstoten ouder, die vooral zo ver mogelijk van zijn/haar kind wordt gehouden en tranen van ontroostbaarheid laat stromen, ook tevergeefs het gemis en de leegte probeert te vullen. Het worden wonden die moeilijk nog te helen zijn.  Deze slachtofferouders blijven onbegrepen alleen achter en het lijkt alsof ze alleen verder moeten. Slachtofferouders van het PAS SYNDROOM komen zowel bij vaders als bij moeders voor, maar het gebeurd NOOIT rechtvaardig.

In vele gevallen klopt men aan bij de familierechtbank en legt men daar de laatste hoop. Blijft het ongeloof staande dat wat in deze situatie gebeurd helemaal niet kan en durft men te geloven dat de rechtbank u zal steunen, zal ingrijpen.... . Op de  rechtbank ziet u de andere ouder verschijnen, noemt men hen letterlijk de tegenpartij, de eiser of de verweerder....het lijkt meer en meer op een nachtmerrie, terwijl u alleen uw kind wil terug zien, vasthouden en hem die liefde wil verder geven waarvan u het hem/haar beloofde bij de geboorte. U hebt meer en meer de indruk dat de rechtbank enkel de andere programmerende ouder hoort en gelooft...U verliest, u verliest uw liefde, het kind in uw shoot of armen geboren. Niet omdat u een slechte ouder bent maar omdat de andere ouder het zo heeft gespeeld, en het voelt als een pure vorm van kindermishandeling...en dat is het ook. En na alles moet u dan nog alleen verder....zonder uw kind, en veelal ook nog zonder informatie. 

Wij willen mensen in deze slachtofferrol graag samen brengen. Eens ervaringen delen, misschien eens samen een andere advocaat advies vragen, misschien eens succesvolle strategieën delen. Wat doe je het best? Laat u best uw kind los omdat het zo gevraagd wordt? Of moet u juist heel hard vechten zodat het uw liefde blijft voelen? Wat is de weg naar succes of bestaat deze niet meer? Is rouwtherapie een oplossing of voelt dit als een stukje opgeven? Ieder verhaal is wellicht anders maar zeker dat we tips met elkaar kunnen delen, en ook ons zelf terug rust kunnen geven door de steun en het begrip die we elkaar vinden.

Bent u slachtofferouder en wilt u lotgenoten bereiken? Deze ledengroep brengt jullie samen, praatavonden, tips, verwerking....misschien neemt u zelf ook eens deel aan de georganiseerde betaalbare uitstappen van BORN TO BE LOVED.

Wordt  lid in de periode van tijdelijk promotie voor 75 euro per jaar in plaats van 115 € per jaar.

Wordt lid van de groep Slachtofferouder ouderverstoting/Pas Syndroom

Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren.